Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Смразяващият циклон в САЩ отслабва

Смразяващият циклон в САЩ отслабва

Вашингтон. Рекордно ниските температури, предизвикани от северния циклон, известен като полярен вихър, ще започнат да се нормализират, съобщи Националната метеорологична служба на САЩ.

Междувременно метеоролозите съобщават за силни валежи и опасност от наводнения.

До момента са регистрирани 21 смъртни случая в САЩ вследствие на студовете. В някои части на страната градусите паднаха до минус 48 градуса.

Най-засегнати са щатите в Средния Запад и североизточната част на страната. От минус 23 градуса по Целзий в Атланта до минус 48 градуса в Минесота варират температурите в САЩ.

В редица райони на страната температурата в продължение на няколко дни бе с 14-15 градуса по Целзий под нормите. Вследствие на аномалиите в няколко района на САЩ температурите бяха по-ниски, отколкото в Антарктика.

Новите температурни рекорди включваха щата Алабама (минус 14 градуса по Целзий), Тенеси (минус 17), Арканзас (минус 13). В столицата на САЩ Вашингтон температурата във вторник падна до минус 12 градуса по Целзий, а през сряда се очаква да достигне минус 6.

През последните няколко дни занятията в редица училища бяха отменени, а хиляди полети бяха анулирани. По оценки на метеоролозите студеното време е засегнало около 200 милиона души от 300-милионното население на САЩ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе