Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Смъртта на Ким била заради инфодемия

Смъртта на Ким била заради инфодемия

 

Информацията за смъртта на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун не е нищо повече от фейк новина и проявления на инфодемия, заяви министърът, който отговаря за въпросите на националното обединение на Южна Корея Кан Ен Чхол, цитиран от агенция Ренхап.

Възможноститеи на нашите разузнавателни служби позволяват да кажем с точност, че никакви необичайни действия не се забелязват в Северна Корея, твърди той. По-рано английско издание излезе с публикация, че севернокорейците се приготвят за погребението на лидера си.

Южнокорейският министър заяви още, че няма доверие и на изданието Daily NK и по неговите думи хянсанският медицински център не е нищо повече от поликлиника и там няма как да се правят операции. Така той опроверга слуховете, че състоянието на Ким се е влошило рязко след като припаднал и бил закаран в този медицински център, но лекарят му треперили ръцете и не успял да постави стенд. Тогава президентът изпаднал във „вегетативно състояние“.

Южна Корея смята държавния глава на северната си съседка за жив и здрав, а съобщенията за паника в Пхенян са неверни, каза още министърът.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е наясно със състоянието на Ким Чен Ун, но отказа да даде каквато и да било информация. Той изрази надежда, че всичко е наред със севернокорейския лидер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе