Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Смъртоносно лято заплашва САЩ

Смъртоносно лято заплашва САЩ

Това лято може да се окаже особено смъртоносно в Съединените щати поради натрупалите се тревожни обстоятелства. Сред тях са пандемията от коронавирус, смъртта на чернокожия Джордж Флойд, проблемите с полицията, както и президентските избори, анализира Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва също, че САЩ регистрира скок в трафика на оръжие по време на пандемията от коронавирус - това също влошава настроенията в страната, тъй като гражданите не се чувстват в безопасност.

Според американския Архив на въоръженото насилие (Gun Violence Archive) броят на смъртните случаи от огнестрелни или прободни рани надвишава статистиката за миналата година.

Според експерти населението на САЩ е много уморено от пандемията, която разтърси местната и глобалната икономики и принуди всички да останат в самоизолация за дълго време. Освен това се изостриха разногласията между правоприлагащите органи и обществеността.

„Всички толкова дълго време сме объркани с пандемията и затова избухна такъв взрив от гняв и скръб след убийството на Джордж Флойд“, казва Джеймс Денсли, професор по правоприлагане и наказателно правосъдие във Вашингтонския университет.

Според представителя на организацията за контрол на наркотиците Good Kids Mad City Кофи Адемола е по-добре да се пренасочи полицейското финансиране към програми за жилищно настаняване, психично здраве и насилие. „Ако инвестирате във възстановяването на правосъдието и накарате обществото да се научи да решава собствените си проблеми, тогава все повече ще забележите, че нямате нужда от полицейска намеса“, каза той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе