Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Служител на американското посолство с мина в куфара

Служител на американското посолство с мина в куфара

Служител на американското посолство с мина в куфара

На московското летище Шереметиево служител на американското посолство е направил опит да изнесе мина с багажа си, съобщи руското външно министерство.

"Съединените щати, изглежда, проверяват надеждността на мерките за сигурност на Русия не само отвън, като редовно организират провокативни нападения на военни кораби и самолети близо до нашите граници, но и отвътре. При това с участието на сътрудник на тяхното посолство", заяви РИА Новости.

Според Министерството на външните работи тази сутрин по време на проверката в американеца е намерен обект, подобен на мина. "Експертите потвърдиха, че това наистина е мина с предпазител, но без експлозив, въпреки че е имало следи от такъв в корпуса й", казаха от отдела.

Според дипломати служителят на посолството им напускал Русия след командировка и твърдял, че е придобил мината “за личната си колекция”. Тъй като закъснял за полета си, билетът му бил преиздаден, а в 14:35 отлетял за Ню Йорк без никакви пречки, но и без мината.

Външното министерство също така отбелязва, че това лице е пряко свързано с въоръжените сили на САЩ. Инцидентът се разглежда като опит за провокация срещу руски транспортен обект.

"Като се имат предвид строгите мерки, които в самите Съединени щати след терористичните атаки от 2001 г. се предприемат за сигурността на въздушния транспорт, той просто не можеше да не е наясно, че мината в багажа е много сериозно нещо. Това означава, че съзнателно е направил тази стъпка", заключава министерството на външните работи. ,

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе