Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Български ученици са сред пострадалите след експлозията на магистралата край Болоня

Български ученици са сред пострадалите след експлозията на магистралата край Болоня

Българските ученици, пострадали при взрива край Болоня, са осем, като трима от тях са все още в болница, съобщи за БНР почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини.

От по-сериозно пострадалите 17-годишно момче е в болница в Чезена с обгаряне на краката. Други двама младежи са в настанени в болница в Болоня.

Децата са от професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в град Силистра. По-голямата част от пострадалите са с леки наранявания.

Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските младежи заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието на учениците. Установен е контакт с родителите на децата.

Допълнителна информация може да бъде получена на дежурния телефон на Генералното ни консулство: 00393337826043.

По информация на италианските медии най-малко двама души са загинали при експлозията край Болоня, която стана след като автоцистерна се вряза в камион, спрял внезапно заради задръстване. Ранените са най-малко 55-има. При взрива са се изпочупили прозорците на близките постройки. Срутила се е част от мост над магистралата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе