Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Слънчева неделя

Слънчева неделя

Преди обяд ще преобладава слънчево време, прогнозира дежурният синоптик Любомир Маджаров. Само по Черноморието временно ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и следобед от запад облачността ще се увеличава, но ще е предимно средна и висока, без валежи. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. 

Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 5-6 градуса.

Максимални температури на въздуха - 15-20 градуса, по Черноморие 7-12, за Варна около 10. 


В 5 часа тази сутрин температурата във Варна е 4 градуса.

Атмосферното налягане е 1021 хектопаскала, това е по-високо от  средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава. Относителната влажност на въздуха е 93 %. 

Най-високата температура във Варна е измерена през 1962  година- 23 градуса. Най-ниската от минус 10 градуса е регистрирана преди 30 години. 




Слънцето за Варна изгрява в 6 часа и 38 минути, залезът е в 18 часа и 3 минути.  Продължителност на деня – 11 часа и 25 минути.

Най-топло в Източна България тази сутрин е в Русе – 9 градуса , 7 са измерени в Силистра. 5 градуса е показал термометъра в Шабла, Калиакра и Емине. 4 градуса са регистрирани в Ахтопол и Разград, 3 в Добрич, 2 в Бургас. Има и населено място, където градусите са с отрицателен знак – минус 2 в Карнобат. Мъгла има  във Варна и Бургас.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе