Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Слънчев 18 май с кратки валежи на места

Слънчев 18 май с кратки валежи на места

На места в Шумен мъгла ограничава видимостта до 100 метра. Температурата на въздуха е 13 градуса. Налягането е 989 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха е 99%. В Русе и Разград температурата тази сутрин е 13 градуса, в Силистра – 14, а в Търговище – 12 градуса.

Днес преди обяд ще е предимно слънчево, а около и следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места – главно над южните райони – ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западна четвърт, който следобед ще се ориентира от юг, по крайбрежието – от югоизток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, за района на Шумен – около 26.

През периода от събота до понеделник атмосферата ще е неустойчива. В събота на много места се очакват интензивни валежи, придружени от гръмотевици. В неделя и понеделник преваляванията ще са само на отделни места, чувствително по-слаби и главно през втората половина на деня. Температурите ще се понижат, като минималните ще бъдат от 10 до 15 градуса, а максималните – между 20 до 25 градуса.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе