Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Слабо затопляне

Слабо затопляне

Времето над Шумен тази сутрин е ясно и тихо, температурата на въздуха е минус 6 градуса. Атмосферното налягане е 994 хектопаскала и ще се понижава, а относителната влажност на въздуха е 92 процента. В Русе температурата е минус 9 градуса, в Силистра и Търговище – минус 7, Разград – минус 3 градуса. Мъгла ограничава видимостта в района на Русе, Силистра, Търговище и Омуртаг.

Днес ще преобладава слънчево време, но сутринта по поречието на Дунав и на места по Черноморието ще има намалена видимост или ниска слоеста облачност. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Крайбрежието вятърът ще е слаб, предимно от югоизток. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, само в районите с по-трайна мъгла – около 0.

Във вторник промяна на времето не се очаква – ще е предимно ясно и слънчево, с условия за образуване на мъгли по поречието на Дунав и по Крайбрежието. Температурите ще останат почти без промяна

През нощта срещу сряда от запад ще се заоблачи, а сутринта и през деня ще превали дъжд. В районите на Русе, Разград и Търговище са възможни поледици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили. Минималните температури ще са в интервала от минус 1 до плюс 4 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса.

В четвъртък облачността бързо ще се разкъса и намалее, след обяд – до слънчево. Вятърът чувствително ще отслабне. Температурите слабо ще се понижат.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе