Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Скала рухна върху плаж в Калифорния

Скала рухна върху плаж в Калифорния

Мощните приливи подкопават отвесния каменист бряг

Десетметров къс от надвиснал над морския бряг скален клиф се откърти и рухна върху популярен плаж край Грандвю бийч северно от Сан Диего в американския щат Калифорния, като уби трима плажуващи, предаде Асошиейтед прес.

Спасители и други посетители на плажа веднага притичали към мястото, където върху пясъка се стоварили десетки тонове скална маса, опитвайки се да разравят рухналите камъни и да помогнат на пострадалите.

Очевидец, живеещ наблизо, разказва как видял хора, опитващи се да съживят жена с изкуствено дишане, но очевидно неуспешно, след което тялото ѝ било покрито.

Една жена е починала на място, а още двама души са починали в болница. Имената и възрастта на жертвите засега не се съобщават. И тримата са пълнолетни. Има и неколцина по-леко ранени.

Спасители с обучени кучета търсят из отломките още пострадали, ако има такива.

Те предупреждават, че клифът е нестабилен и може да има още срутвания.

Плажът е достъпен чрез спускане по дървени стъпала от паркинга, намиращ се на високото. Той е популярен сред сърфистите, които поставят сърфовете си на брега, изправени край отвесната скала. На някои от плажовете в района има предупредителни надписи за възможност от срутвания в резултат на мощните приливи, които подкопават отвесния скален бряг. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе