Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ситуацията в Североизточна България се нормализира

Ситуацията в Североизточна България се нормализира

40 машини продължават да чистят пътните настилки в област Шумен, съобщиха за Радио Шумен от Областното пътно управление. Пътищата в областта са сухи, заснежени, проходими при зимни условия. Намалена до 100 метра е видимостта в района на село Радко Димитриево. Температурите в областта са в много голям интервал от -6 до -18 градуса.

И в направлението Търговище-Алваново преди час е паднала мъгла. Видимостта е намалена до 50 метра. Температурите в областта са между -10 и -17 градуса, времето е ясно и тихо, само в прохода Боаза духа умерен вятър. Пътните настилки са заснежени и опесъчени. 30 машини продължават да работят денонощно в областта, като пътищата се обработват с инертни материали. От 14 часа вчера Котленският проход е отворен за движение.

От днес търговищките ученици тръгват на училище. Улиците и тротоарите са разчистени, като продължава да се уширяват и опсечъват, така че децата ще могат безпрепятствено да стигат до всички учебни заведения, уточниха от местната администрация.Дървената ваканция обаче остава да важи до края на седмицата за детските градини в селата на общината.Въпреки че детските заведения в Търговище са отворени, част от тях са приложили вътрешна организация според която работят дежурни групи.Положението е овладяно. Общинските пътища са проходими при зимни условия. Вода има във всички населени места от общината.

23 машини са работили тази нощ в област Силистра. Пътните настилки продължават да се обработват и в този час. Отсечката Межден – Каблешково вече е отворена съобщиха за Радио Шумен от ОПУ. Пътят Силистра – Добрич е проходим, с изключение на един затворен участък. Обходният маршрут е Богорово-Кариерите-Войново-Кайнарджа. Движението на тежкотоварни автомобили по пътя е забранено, като те се пренасочват през Алфатар – Алеково – Тервел. Пътищата се почистват, опесъчават и уширяват, обясни дежурният в управлението.Днес е неучебен ден във всички училища на Силистренска област, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Силистра. Причината е усложнената зимна обстановка в района.

-22 градуса показват на места термометрите в Разградско, съобщи за Радио Шумен дежурният от Областното пътно управление. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия, като продължава уширяването и почистването на снега. 10 машини са работили тази нощ. В ниските части на областта видимостта е намалена поради мъгла до 100-150 метра. Почистени са и голяма част от улиците в областния център. От местната управа призовават  гражданите и собствениците на фирми и магазини да се включат активно в почистването на снега от тротоарите.  Днес учебните занятия във всички учебни заведения на територията на Община Разград ще бъдат възстановени. В общините Исперих, Кубрат, Завет,Самуил, Лозница и Цар Калоян дървената ваканция ще продължи и в сряда, информират от РИО.

Ситуацията в Русенска област се нормализира. Няма населени места без електрозахранване и водоснабдяване. Отворен е пътят Русе-Червена вода-Кубрат. Отменено е бедственото положение в Община Две могили. Пътищата са проходими при зимни условия, а работата по уширяване на пътните платна продължава. Дунав мост е отворен и без опашка от тежкотоварни автомобили. Отворени и проходими при зимни условия са Русе-София, Русе-Разград и Русе-Силистра. Областният управител на Русе Стефко Бурджиев е изпратил писмо до кметовeте на населените места да започне и почистване на ледените висулkи, които ще се образуват при топенето на снега.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе