Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Ситуацията по републиканските пътища остава усложнена

Ситуацията по републиканските пътища остава усложненаПродължават да са в сила ограничения по пътищата заради снега. 

До 8:00 часа е спряно движението през Айтоския проход, част от пътя Айтос–Руен, поради обилен снеговалеж. В област Бургас е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Обзор–Слънчев бряг до 8:00 часа. Областният кризисен щаб в Стара Загора ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главния път Стара Загора–Змейово–Ягода–Тулово–Мъглиж, както и през Прохода на Републиката, също до 8:00 часа днес. Отпада забраната за движение на тежкотоварни камиони над 12 т в област Велико Търново, съобщиха от пътната агенция.

В предаването "Преди всички", Георги Златев – директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в Пътната агенция, каза:

Ситуацията по републиканските пътища остава усложнена в североизточната част на България – областите Ловеч, Плевен, Силистра, Разград, Шумен и Търговище, Русе.Там ограничение за леките автомобили няма, единствено е ограничението за тежкотоварните автомобили, като основните направления, които са път I-5 през Велико Търново към Русе очакваме до 8 часа да бъде възстановено движението за товарни автомобили с вериги, а малко по-късно през деня и за останалите товарни автомобили. Това се отнася и за път I-2, който свързва Русе с Шумен, и оттам за Варна. 

Със сигурност има някои участъци на областите в България, при които пътноподдържащите фирми не се справиха по най-добрия начин. Днес ще бъде направен анализ, след който ще бъдат предприети действия съгласно сключените договори и те ще бъдат санкционирани.

Георги Златев призова всички шофьори на товарни автомобили да спазват ограниченията  и да бъдат толерантни към останалите участници в движението.

Поставили сме като задача на нашите областни пътни управления да постигнат необходимото ниво на поддържане, изискуемо по нашите нормативи за основните направления. А също така да бъдат обработени второкласните и третокласни пътища, така че да не се затруднява нормалният начин на работа на останалите звена. Разчитаме и на гражданите, които имат преки впечатления, да подават сигнали на нашия телефон 0700 130 20 или ползвайки нашето мобилно приложение LIMA.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе