Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Станишев се срещна с избиратели от община Ситово. Силистра му благодари за възстановения театър

Станишев се срещна с избиратели от община Ситово. Силистра му благодари за възстановения театър

Снимки: пресцентър на БСП

Сергей Станишев се срещна с избиратели от община Ситово

Пред над 200 жители членове и симпатизанти на БСП от Ситово, обл. Силистра, лидерът на БСП Сергей Станишев стартира проект за рехабилитация на улици в общината за над 1 милион и 300 хил. лв., съобщиха от пресцентъра на БСП. „Радвам се, че съм сред вас, винаги съм се чувствал щастлив, когато идвам в този красив край, защото хората са изключително трудолюбиви, честни и правят всичко възможно, за да могат да облагородят не само своите населени места, но и цялата околия. Доказателство за това е и фактът, че тук проектът за публично инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” е вече на ниво реализиране, докато на други места тепърва стартират проектите”, категоричен бе лидерът на БСП. Под аплодисментите на жителите на селото той и кметът на населеното място инж. Николай Неделчев счупиха бутилка шампанско в една от пътните машини.
„Благодарение на смелостта на правителството и невероятната му амбиция да върне справедливостта в България бяха отпуснати тези 500 млн., които са за нас, всички българи, без да ни делят на сини, червени или други. Ето, ние ще имаме 45 нови улици в цялата община с нова маркировка, нови шахти, което ще помогне не само на нас хората, но и на бизнеса”, категоричен бе кметът на Ситово инж. Неделчев. Той се обърна към Станишев и му стисна ръката с думите: „Благодаря ви не само от мое, но и от името на всички жители на община Ситово” . Преди да тръгне от дунавското село на Сергей Станишев му бяха подарени десетки букети от полски цветя, с пожелание за успех на предстоящите Евроизбори. 

По - късно председателят на столетницата посети с. Сребърна и провеждащия се там фолклорен фестивал "Сребърна пее и се смее". Жителите на населеното място бяха изключително приятно изненадани и стотици се стълпиха, за да се снимат с него и да искат автографи. Местната структура на БСП бе подготвила пита и момичета с местни носии я поднесоха на Станишев със сол и мед, със заръката да си отчупи малки хапка за солта, за да не му е солен животът, но да голямо парче за меда - за до му е сладко и леко в живота. От своя страна Станишев се обърна към присъстващите с похвала, че успяват да съхранят в себе си не само народните обичаи, но и могат да се веселят. "Радвам се, че вече почти само за една година успяхме да помогнем на хората, а правителството на Пламен Орешарски за 3 месеца разкри нови 40 000 работни места", каза Станишев и призова присъстващите да гласуват на предстоящите избори. "Хората трябва да знаят, че гласът е за тях. Всеки гласува за себе си, защото ако променим България и Европа, променяме и живота си към по-добро", каза още лидерът на социалистите. Веднага след това на сцената се качи кметът на румънския град Слобозия Александър Стойка. "Ние сме тук цяла румънска делегация, за да подкрепим и БСП и лидера на европейските социалисти Сергей Станишев и всички българи, за да спечели социалната идея. Печелейки тук, печелейки и в Румъния, печели и ПЕС. Като гласувате за БСП, гласувате и за Мартин Шулц", заяви Стойка. След като речта му беше преведена, кметът на румънското населено място на чист български заяви пред хората: "Само БСП и Победа", което бе достатъчен знак и присъстващите да скандират "победа". 

Силистра благодари на Станишев за възстановения театър

В абсолютно препълнената зала на драматичния театър „Сава Доброплодни” в Силистра лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев бе посрещнат от близо 1000 членове и симпатизанти на БСП по случай 120-годишнината от създаването на партийната организация в града. Хората се тълпяха по коридорите, за да видят лидера на левицата и да присъстват на богатата програма, която бяха подготвили местните социалисти. Още с влизането на Станишев, духов оркестър и певчески хор, запяха Интернационала и химна на Република България. Лидерът на левицата едва успя да седне в средата на залата, като си проправи път сред местните членове и симпатизанти на БСП. Сред богата палитра от фолклорни танци преминаха следобедът във възстановения от правителството театър на Силистра. Лидерът на БСП връчи над 30 партийни книжки на млади социалисти. На събитието присъства и депутатът от КБ от силистренски регион Антон Кутев. Преди това Сергей Станишев се срещна с десетки граждани на Силистра, които благодариха на него и на Кутев, че са върнали гордостта на Силистра -театър „Сава Доброплодни”. След това председателят на столетницата разгледа богата изложба от снимки и писма от създаването на местната партийна организация до днес.

Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе