Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Агенцията за поддържане на Дунав подменя системата за навигация в българската част на реката

Агенцията за поддържане на Дунав подменя системата за навигация в българската част на реката

Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на река Дунав /ИАППРД/ започна подмяна на системата за навигация в българската част на реката.

До момента има поставени 96-километрични знака, от общо 980, в района на остров Белене до остров Батин и района на Русе. Поставени са и 19 брегови знака, като 9 от тях са в района на Русе, а останалите - от устието на река Тимок до района на Видин.

До края на годината ще бъдат монтирани всички знаци и фарове, чрез което ще се постигне осъвременяване на навигационно-пътева обстановка в българския участък на река Дунав и ще се повиши безопасността при корабоплаване.

Бреговите знаци информират корабоплавателите, какви са условията на българския бряг за акостиране, престой, маневриране, преминаване и за регулиране на плавателния път в даден участък. Предстои да се изгради упорна GPS геодезична мрежа по българския бряг на Дунав и инсталирането на 9 автоматични, хидрометрични, метеорологични станции по поречието на реката от село Ново село до град Силистра. Подмяната на навигационно-пътевата система струва три и половина милиона лева, а средствата са по оперативна програма "Транспорт".


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе