Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Глобата в синята зона може да стигне и 100 лева

Глобата в синята зона може да стигне и 100 лева

Глобата за неправилно паркиране в синята зона може да достигне и 100 лева, обясни Младен Иванов - директор на общинското предприятие "Паркинги и синя зона". Ако на автомобил, спрял без да заплати, бъде поставена скоба, водачът му трябва да се обади на телефона, посочен върху оставения стикер - 070070352. Екип на общинското предприятие ще дойде да освободи колата и на шофьора ще бъде издаден фиш за 20 лева. Той трябва да заплати и по левче за всеки започнат час, в който колата е останала в синята зона. По-тежка е ситуацията, ако скобата по вина на водача не бъде махната до 20.00 часа. Тогава автомобилът ще бъде вдигнат с паяк и откаран на общинския паркинг под Аспарухов мост. В този случай глобата заедно с таксата за махането на скобата и преместването с паяк може да достигне 100 лева.

Екипи от 16 инспектори на общинското предприятие от днес поставят скоби на автомобилите на собствениците, които не са изпратили sms или не са платили в брой в магазините, обозначени със специален стикер в централната част на морската столица. При установяване на нарушение се съставя констативен протокол и се правят 5 снимки на "закопчания" автомобил и стикера върху него.

Санкциите важат и за тези варненци, които са платили месечен абонамент за паркиране в синята зона, но са оставили колата си в подзона, различна от тази, в която е регистриран автомобилът.

Във всяка от 4-те подзони има по над 600 места. Общо във Варна те вече са над 2700. Общият им брой ще надхвърли 6000, когато бъде въведен и вторият етап на синята зона - около Колхозния пазар, Районния съд, пазара "Чаталджа", кметство "Приморски", Морско училище и Спортна зала. Всеки момент ще бъде обявена обществената поръчка за проектиране на новите територии за платено паркиране, а след това и за разчертването им.

Даниела Стойнова присъства на поставянето на първата скоба на автомобил с видинска регистрация на ул."Братя Миладинови".Тя попита  какво следва, когато собственикът открие скобата на автомобила си. Иванов инструктира и мъж от Силистра, който паркира колата си на същата улица как да пусне sms, за да плати.





Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе