Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Безплатна синя зона в Добрич днес и утре

Безплатна синя зона в Добрич днес и утреДнес и утре – 27 и 28 февруари, в „Синята зона“ на Добрич в централната градска част паркирането ще е безплатно заради усложнената зимна обстановка, съобщиха от общината. Метеорологичните условия продължават да се следят и при необходимост режимът за безплатно паркиране ще бъде удължен.

В Добричка област проходим при зимни условия продължава да е само пътят Добрич – Варна, като апелът е да не се пътува, ако не е наложително. Все още затворени за движение са следните пътища от републиканската пътна мрежа:  Дуранкулак – Кранево;  Балчик – Добрич – Бдинци; Добрич – Ген. Тошево – ГКПП Йовково;  Албена - Добрич – Силистра;  Жегларци – Тервел – Честименско;  Добрич – Крушари;  Генерал Тошево – Каварна. Затворени за движение са и третокласните пътища от републиканската пътна мрежа в областта. Снегопочистващата техника работи по всички направления. От ОД на МВР информират, че в цялата област има много закъсали автомобили и микробуси.

Служителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са оказали техническа помощ на екип на Спешна помощ за родилка от с. Лозенец, която е настанена в МБАЛ Добрич. Създадена е организация и със съдействие на противопожарната служба има списък от 25 човека за хемодиализа, които своевременно се извозват с 5 линейки. Областният управител и председател на Щаба за за защита при бедствия Красимир Кирилов призова с писмо кметовете на общини да се предприемат действия в помощ на транспортирането на болните на хемодиализа. Отправена е и препоръка да се проведат разговори и да се транспортират и родилки с термин до 4 март включително, тъй като има предупреждение за ново влошаване на времето.От електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите вследствие на прекъснати изводи високо напрежение. Смущенията във водоподаването са поради липса на ток. В областта в момента във всички направления работят 49 машини, като за по-сложни участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново. Репортажа на Петранка Божкова можете да чуете в звукови файл.






Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе