Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Читалището в силистренското село Срацимир се нуждае от спешен ремонт

Читалището в силистренското село Срацимир се нуждае от спешен ремонт

Читалището в силистренското село Срацимир се нуждае от спешен ремонт. Покривът на сградата тече и заплашва да повреди библиотечния фонд и етнографската сбирка в културната институция.

Течовете от покрива са с двугодишна давност, но през последните месеци положението е нетърпимо, разказва секретарят на читалището Снежана Йорданова:

При силен дъжд, като дойдохме, капеше, направо плакахме - всичко, черги, неща. Капе върху главите ни. Страхуваме се, крушките не можем да светнем. В зимните месеци, когато трябва да има осветление, ние не можем да светнем тука, с фенерче си минаваме, когато има теч. Има електричество, на сцената също има контакт, върху който направо директно капе. Когато сме тук завиваме с найлони, направо сме в първобитно-общинния строй.

Кметският наместник Йорго Славов е алармирал общината в Силистра и очаква реакция:

Тук много се ангажира председателят на кооперацията, така се споразумяхме. Земеделска кооперация "Съгласие" ще поеме работниците, а община Силистра - материалите за ремонта. 

Читалищните дейци се надяват ситуацията да бъде овладяна до средата на юни, когато е 185-годишният юбилей от основаването на селото.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе