Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Талантливи деца от Русе, Силистра и Тутракан пяха и танцуваха в Будапеща

Талантливи деца от Русе, Силистра и Тутракан пяха и танцуваха в Будапеща

Талантливи деца от Русе, Силистра и Тутракан пяха и танцуваха на Великденски концерт в Българския културен център в Будапеща. За програмата, в унгарската столица пристигнаха наши сънародници дори от отдалечени на Будапеща градове. Концертът беше открит от балет „Импулс“ при Общински младежки дом – Русе с ръководители Петя Бонева и Вероника Петрова. Момичетата изпълниха танците „Притури се планината“, „Гитан“, „Вода“ и други.

В залата на Българския културен център децата получиха много аплодисменти. Една част от тях бяха специално за „Песен за българката“ в изпълнение на 8-годишния Иван Паришков.

С нови модерни аранжименти на емблематични песни от българската естрадна и рок музика се представиха изпълнителките от вокална формация „Вива тийнс“ към Общинския център за извънучилищни дейности в Тутракан. Две фолклорни песни изпя Стефания Красимирова с акомпанимент на акордеон на Тодор Димитров от Националното училище по изкуствата в Русе. Концертът закриха талантливите момичета и момчета от фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и НЧ „Дръстър 2012“ Силистра  с главен художествен ръководител Димитър Джамбазов. 

Фолклорният ансамбъл взе участие в програма по повод „Дни на България“, които се проведоха в централните Хали на унгарската столица.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе