Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Строителните работи по водния цикъл на Силистра трябва да приключат до края на октомври

Строителните работи по водния цикъл на Силистра трябва да приключат до края на октомври

Строителните работи по водния цикъл на Силистра трябва да приключат до края на октомври. Поради забавени процедури по финансирането, довършването на проекта ще се забави с около година. 

Проектът включва изграждане на Районна пречиствателна станция за отпадни води с довеждаща канализация и нова ВиК инфраструктура на обща стойност 72 млн. лева. Досега е свършено около една трета от работата. Предстоят нови изкопни работи на различни места в града, съобщи заместник-кметът по устройство на територията Емил Гойчев:

До момента са положени 4070 метра канализационни тръби и водопроводни тръби над 1 760 метра. Монтирани са 81 броя ревизионни шахти и са направени сградни канализационни водопроводни отклонения 64 броя, а в момента се работи над 6 участъка в града.

Проектът е мащабен, затова неудобствата за гражданите са неизбежни, смятат кметът на Силистра Юлиян Найденов:

Искам да се извиня на нашите съграждани за всички тези неудобства и проблеми, които в момента им създаваме при реализиране на проекта за пречиствателната станция  или нейната инфраструктура. Това е проект, който остава за десетки години. Това е нещо, от което градът ни се нуждае и затова мисля, че нашите съграждани са наясно и разбират какво се върши.

Кметът е категоричен, че строителството трябва да приключи до 31-ви октомври.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе