Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Националната агенция за приходите в Силистра отчете ръст от близо 1 млн. лева

Националната агенция за приходите в Силистра отчете ръст от близо 1 млн. лева

Близо 1 милион лева ръст на приходите от началото на годината отчитат в офиса на Националната агенция за приходите в Силистра.

Приходите от данък върху доходите на физическите лица за седемте месеца от началото на годината са 8,64 млн. лева, като ръстът само миналата година е близо 1 милион лева. С около 0,5 милион лева са увеличени и приходите от корпоративни данъци.

Ръст на събираемостта има и при всички видове осигурителни вноски. Спрямо същия период на миналата година са събрани с 3,3 милиона лева повече социални и здравни плащания. Силистренските данъчни отчитат намаляване на приходите от данъка върху добавената стойност. Обяснението според експертите е въведеният от началото на годината механизъм за „обратно начисляване” на ДДС за доставки на зърно и технически култури, при който производителят продава само стойността на стоката, а данъкът се начислява от купувача.

Тъй като област Силистра е предимно селскостопански район, спирането на начисляване на ДДС от земеделските производители и ежемесечното възстановяване на реализираните от тях разходи за производство оказват влияние върху събираемостта на този вид данък.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе