Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Силистра е на път да остане без духов оркестър

Силистра е на път да остане без духов оркестър

Силистра е на път да остане без духов оркестър заради промени структурни промени в Общината, които налагат музикантите да работят на половин щат, с което те не са съгласни. Ръководителят на духовия оркестър Йордан Георгиев обясни, че предложението на кмета се дължи на финансовите проблеми в общината, а предложението за съкращение на щатни бройки е неприемливо, тъй като оркестърът и в момента е "на минимума за изпълнение на служебните си задължения".

В Общината мислят за нас като "щатове", които винаги могат да бъдат премахнати. Те мислят за културата да си оправят. Не сме само ние на това положение. Радиоцентърът, който е в Силистра, така наречената радиоточка, напълно се съкращава.

Половин щат не може да свири половин музика, категоричен е Георгиев, който увери, че никой няма да подпише нов договор и оркестърът ще остане в историята. Музикантите излизат на протест утре. В момента сме 16 човека, от които 6 човека са на половин щат. Има 4 млади пенсионери и двама на средна възраст, които също са на половин щат.

Интервюто на Веселина Миланова с Йордан Георгиев можете да чуете от звуковия файл.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе