Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Мащабна полицейска операция в област Силистра

Мащабна полицейска операция в област Силистра

В рамките на мащабна специализирана полицейска операция, която се провежда на територията на Силистренска област, на входовете и изходите на по-големите населени места в региона, има изградени 9 контролно-пропускателни пункта, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Оттам съобщават и за сигнали за нарушаване политическите права на гражданите във връзка с предстоящите избори.

До момента има проверени над 1200 МПС и близо 1400 лица.

Проверени са били 41 места за обществени настаняване, търговски обекти и пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, както и борси за продажба на дърва, игрални зали и заложни къщи.

Има образувани 6 досъдебни и 3 бързи производства, както и 72 протокола за предупреждение, уточни комисар Димо Василев, началник на отдел "Охранителна полиция".

"Във връзка с изборите има три сигнала за извършени нарушения. Те са докладвани на прокуратурата. Има образувано едно досъдебно производство по л. 167 ал. 3 от НК. Обикновено сигналите са за предлагане имотна облага във връзка с предстоящото гласуване на изборите."

Задържани са и 5 души, обявени за общодържавно издирване.

Активните полицейски действия продължават.

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе