Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

В областите Търговище, Разград и Силистра няма данни за грипна епидемия

В областите Търговище, Разград и Силистра няма данни за грипна епидемия

Няма данни за обявяване на грипна епидемия в Търговище, засега. Това съобщи за Радио Шумен заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Марин Йовов. По думите му, на този етап данните са за обичайната „фонова” заболеваемост от остри респираторни инфекции и грип. В Разград също не са отчетени епидемични стойности, съобщи д-р Рени Кирякова - началник на „Противоепидемичен контрол” в РЗИ. 129 на 10 хиляди са заболелите през периода 26 декември - 1 януари. Най-много от болните, потърсили лекарска помощ са на възраст между 30 и 64 години.
В област Силистра официално регистрираните болни също не налагат обявяването на грипна епидемия. Заболеваемостта е 149 на 10 хиляди души население. Има увеличение спрямо предходната седмица, но тези данни не могат да бъдат окачествени като "реални”, защото в момента учениците са във ваканция, а много болни са били извън областта през празниците или не са потърсили лекарска помощ. Това каза началникът на отдел „Противоепидемичен контрол” в РЗИ Силистра д-р Боряна Кочева.

В момента в РЗИ Шумен и РЗИ Русе се провеждат заседания, на които се обсъжда заболеваемостта от остри респираторни инфекции и грип. Решенията на здравните инспектори се очакват до края на деня.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе