Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Нови сигнали издават черните кутии на боинга

Нови сигнали издават черните кутии на боинга

Най-добрата следа до момента, която може да доведе до разкриването на изчезналия Боинг 777 на Малайзийските авиолинии, са открили издирвателните екипи край бреговете на Австралия, съобщи Би Би Си.

Австралийският кораб "Оушън шийлд", оборудван с подводен сонар, е засякъл два ясни звукови сигнала от морското дъно, съвпадащи с излъчваните от черните кутии сигнали. Единият от тях е продължил над два часа и дава надежда мистериозното изчезване да бъде разкрито скоро.

Първия път сигналът е бил чуван в продължение на над два часа в зоната на издирване на самолета. След това корабът се отдалечил, но при връщането си пак засякъл сигнала на същото място, който този път продължил около 13 минути. Това е най-добрата следа досега, но все още няма потвърждение, че сигналът е свързан със самолета. "Все още не сме намерили самолет и ни трябва допълнително потвърждение", посочи ръководителят на издирвателния център Ангъс Хюстън. Ако бъде потвърдено, че сигналът е от черните кутии на боинга, от кораба "Оушън шийлд" ще бъде спуснат подводен апарат, който да търси останки на морското дъно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе