Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Шведската маса със сервитьори в турските курорти

Шведската маса със сервитьори в турските курорти

Шведска маса, но със сервитьори. Такава мярка въвеждат в турските курорти заради пандемията от коронавирус. Гостите няма да могат да се обслужват сами, храната и напитките ще бъдат сервирани от персонала. 

Южната ни съседка въвежда санитарни мерки и изисквания в очакване на завръщането на туристите, каза турският министър на културата и туризма Мехмет Ерсой в интервю за Си Ен Ен Тюрк днес, предаде ДПА. От края на май на хората ще бъде позволено да пътуват в рамките на страната. През юни постепенно ще бъдат възобновени и международните полети, допълни министърът.

Правителството е изготвило програма за сертифициране на хотелите и ресторантите, които ще бъдат обект на стриктни регулации. Програмата съдържа 132 критерия, сред които гаранции, че санитарните правила се спазват и че се спазва социална дистанция. Персоналът трябва да премине обучение за мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Правителството е публикувало обобщен списък на болниците, налични в популярните сред туристите райони, и на техния капацитет.

Туризмът е важна част от икономиката на Турция. Тази година се очакваха около 58 милиона посетители, но тази прогноза вече е малко вероятна с оглед на пандемията. Ерсой каза, че ако коронавирусът бъде поставен под контрол, през 2021 г. могат да се очакват 63 милиона туристи.

Турция постепенно облекчава мерките, наложени срещу разпространението на заразата. През този уикенд комендантски час беше наложен в 24 градове и окръзи, докато през миналия - в 31. На хората на възраст над 65 години също беше разрешено да излизат навън за няколко часа. В понеделник ще бъдат отворени търговските центрове и фризьорските салони. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе