Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Шведска министърка пияна зад волана

Шведска министърка пияна зад волана

Шведският министър на висшето образование Аида Хаджиалич обяви, че подава оставка, след като бе хваната да шофира след употреба на алкохол, съобщава АП.

Хаджиалич разказа на пресконференция, че е била спряна в четвъртък вечерта от полицията в южния шведски град Малмьо. Тя е имала 0,2 промила алкохол в кръвта, което е точно на границата на законово допустимото в Швеция. Според обясненията й е изпила две чаши вино, преди да се качи зад волана. Шведското законодателство предвижда до 6 месеца затвор за подобни нарушения.

29-годишната Хаджиалич, която е най-младият член на правителството, е заявила пред премиера Стефан Льовен в петък, че това е "най-голямата грешка в живота ми" и е решила да подаде оставка.
Родена в Босна и Херцеговина, Аида Хаджиалич стана първият министър мюсюлманин в Швеция, след като се присъедини към правителството на Льовен през 2014 година. Тя живее в скандинавската страна от петгодишна възраст, когато тя и семейството й пристигнали в скандинавската държава като бежанци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе