Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

ЦИК назначи Районните избирателни комисии за Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Русе

ЦИК  назначи Районните избирателни комисии за Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Русе

ЦИК назначи Районната избирателна комисия в 30-ти изборен район – Шуменски за изборите за народни представители на 5 октомври. Комисията ще бъде 15-членна и ще се ръководи от Валентина Велева. Заместник-председателите са двама – Диян Бойков и Метин Джамбазов. РИК влиза в правомощията си от днес, решението на Централната избирателна комисия подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 3-дневен срок след обявяването му.

Служебно е назначена и РИК в Русе – Десислава Дивчева ще ръководи комисията, заместник-председатели са Мирослава Маркова и Роберт Калустян. Секретар е Емел Видинлиева.

Днес от 14 ч. в областната администрация е първото заседание на новоназначената от ЦИК Районна избирателна комисия в Разград. Джанан Родоплу е председател, Радка Башакова и Стоянка Курдова са заместник-председатели, а секретар е Петя Стефанова. Комисията е общо от 15 членове.

Теодора Тодорова е председател на 15-членната РИК за 20-ти изборен район - Силистра. Розалина Маринова-Скорчелиева и Ванушка Георгиева са заместник-председатели на комисията, секретар е Вилдан Мемиш.

Служебно е назначена и Районната избирателна комисия в Търговище. Председател ще бъде Диана Игнатова, заместниците й са Нели Василева и Младен Балуков, а секретар е Мевзуне Бейтулова. Радио Шумен припомня, че на консултациите за сформиране на районните избирателни комисии миналата седмица представителите на партиите в 5-те области на Североизточна България не се договориха и затова се наложи ЦИК да назначи служебно комисиите. Решенията са публикувани са на сайта на Централната избирателна комисия.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе