Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Мъжът, нападнал с нож началника на сектор БОП в Силистра, ще бъде съден за опит за убийство

Мъжът, нападнал с нож началника на сектор БОП в Силистра, ще бъде съден за опит за убийство

Трийсетгодишният мъж, който рани с нож началника на сектор "Борба с организираната престъпност" в Силистра Илиян Великов, остава за постоянно в ареста и ще бъде съден за опит за убийство. Все още не са известни мотивите за нападението.

Нападението е станало около 9.30 ч. сутринта във вторник в градинката пред Дирекцията на полицията в Силистра. Илиян Великов първо разговарял с нападателя, после двамата се сбили. По щастлива случайност, от там минал 56-годишният пенсиониран полицай Юлиян Михайлов, който разказва:

По едно време паднаха в храст, който е в градинката, на около два-три-четири метра от мене и не се чува нищо, и аз реших да отида да ги разтърва и да видя какво става там, и отивайки виждам: кръв се лее. Единият държи нож, другият му държи ръката. И се намесвам и хващам едната ръка, блок, ключ до обездвижване, за да не може да го удря.

Нападателят оказвал бурна съпротива. Изглеждал като пиян или дрогиран, допълва Михайлов:

Много се дърпаше. Много вероятно беше да е дрогиран, защото имаше, така, неистова сила.

Трийсетгодишният Мартин е задържан веднага. От днес той е за постоянно в ареста и ще бъде съден за убийство, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ивелин Чафаланов:

Двамата са си говорили. Те са се познавали. Инцидентно е. Не е свързано професионално. Поне нямаме данни. Предстоят назначаване на експертизи и изследване защо е станало така.

Пред съда днес нападателят е молил за снизхождение. Илиян Великов се възстановява в домашни условия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе