Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Йорданка Фикирлийска: Ремонтът на бул. "Дондуков" ще обхване и тротоарите, както и спирките

Йорданка Фикирлийска: Ремонтът на бул. Днес в рубриката "Чуйте кмета" гост е Йорданка Фикирлийска -  кмет на столичния район "Оборище".

Първата тема, която тя засегна са актуалните ремонти на пътната мрежа в София. Фикирлийска подчерта, че ремонтът, който се предвижда по бул. "Дондуков" ще включва пренареждане на паветата, като те ще бъдат оставени, за да може да се запази и характерният дух, който съществува в центъра на София. Също така предстои и ремонт на тротоарите, ще бъдат подменени и навесите на спирките на градския транспорт.

Фикирлийска заяви, че през 2014 г. са били ремонтирани някои от вътрешнокварталните улици в района - "Дунав", "Панайот Волов", "Врабча.

През месец май са предвидени още ремонтни дейности на ул."Васил Друмев" и "Христо Ковачев". През следващите месеци пък идва ред на ремонти по ул. "Силистра", "Султан тепе", "Връбница", "11 август" и др.

Кметът на „Оборише“ припомни за предстоящия втори етап от пролетното почистване – след 16 май.

Фикирлийска подчерта, че има готов проект за обновяване на пространството около паметника на Васил Левски, но най-вероятно ремонтът ще се осъществи догодина.

Чуйте цялото гостуване и отговорите на кметът на район „Оборище“ Йорданка Фикирлийска – за обновените Парк „Заимов“ и Докторската градина, как се поддържат зелените площи (предстои окосяване и обезпаразитяване), за графитите, минералните извори до Централна баня, бежанците, настанили се в района, за успешно приключилия международен проект „Стакато“, с която домакинства спестяват енергия и средства (по изискванията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в района отговарят само 4 сгради).


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе