Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Над 1 500 самодейци ще участват в Националния събор на читалищата в Бяла

Над 1 500 самодейци ще участват в Националния събор на читалищата в Бяла

На площад „Европа“ в гр. Бяла в 18.30 часа ще бъде открит Националният събор на читалищата Бяла – 2016. От днес (22 юни) до събота (25 юни) над 1 500 самодейци от 70 читалища ще вземат участие в осмото издание на събитието.

В рамките на четири дни, в часовете между 18:00 и 22:00 часа, жители и гости на морския град ще могат да се насладят на изпълненията на участниците в събора. Програмата е изключително разнообразна: певчески групи и танцови състави от всички възрасти, кукери, театрални групи и групи за скечове, групи за обичаи са само част от всичко, което ще се случи на откритата сцена на площада в Бяла. Ще бъде организирано и изложение „Произведено в България - читалища“, в него ще се включат читалища с дейност в областта на изобразителното и приложно изкуство. Ще бъдат проведени и кръгли маси, в рамките на които ще се обсъждат актуални читалищни проблеми и ще бъдат обменени идеи, опит и добри практики.

Националният събор на читалищата в Бяла се утвърди като най-мащабния по родното Черноморието и бързо се превърна в едно от любимите и най-дългоочаквани събития в региона. В тазгодишното издание участие ще вземат читалища от 19 области: Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Монтана, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Хасково, Шумен, Ямбол.

Организаторите, Община Бяла и НЧ „Пробуда – 1928“ са се погрижили VIII Национален събор на читалищата да остане скъп спомен за всички участници. Всяко читалище ще получи статуетка със символа на Събора, грамоти за всяка група, а на най-атрактивните ще бъдат връчвани дипломи и златни медали. Едно читалище ще получи специалната награда от кмета на Община Бяла.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе