Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

"Щастливата пейка" в Силистра

Демонстрации на акции за задържане на престъпници, обучени полицейски кучета и техники за самозащита ще представят полицейски части в Силистра днес. Проявата е в рамките на проекта „Щастливата пейка”, по който работят Областната дирекция на МВР и неформалната младежка група „Мега-Креатив”. Проектът е в рамките на конкурсната сесия "Младежта срещу насилието и наркотиците", финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет по наркотични вещества при Силистренската община.

По проекта в района на бизнесинкубатора в Силистра около три дървета ще бъде оформен кът от градински пейки като място за бъдещи социални контакти. Девизът, по който работят младите хора, е „НЕ на зависимостите! ДА на щастието!“ Групи от ученици посещават Областната дирекция на МВР в Силистра, запознават се със спецификата на полицейската работа, има дискусии и презентации по темата „Зависимости и последствия”.

Днес по проекта на силистренския стадион „Дръстър” по случай професионалния празник на полицията ще има демонстрации от полицейски части за акции за
задържане на престъпници, обучени полицейски кучета, техники за самозащита. Програмата ще завърши с изпълнения на вокална школа „Мегатон“.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе