Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Шри Ланка отваря за туристи

Шри Ланка отваря за туристи

Шри Ланка обяви, че е готова отново да приема чуждестранни туристи от 23 януари 2021 г.

Страната обяви и условията, при които ще е разрешено влизането и пребиваването  с туристически цели. Посетителите, независимо дали са индивидуално пътуващи или са част от организиран тур, трябва да пребивават в страната за не по-малко от 14 дни. При пристигане всички чужденци са длъжни да си направят PCR тест.

Туристите ще могат да се настаняват само в сертифицирани от властите хотели, които са 131 на брой, а 47 са отделени за настаняване само на чужденци. Посетителите ще бъдат разделяни в “потоци” и ще се следи да няма засичане и смесване на туристи от различни потоци.

Само 14 забележителности в страната ще бъдат отворени. Сред тях са свещеният храм на зъба на Буда, национален парк Синхараджа, Яла, Каудула, зоопарк и център за слонове Пинауала, пещерният храм Дамбула, ботаническата градина Перадения и мястото за наблюдение на китове Мириса.

Според властите на страната много авиокомпании вече са проявили интерес към възобновяване на полетите до Шри Ланка, а летищата ще започнат дейност два дни по-рано, от 21 януари.

Въпреки усложнените условия за посещение на страната, властите на Шри Ланка се надяват да посрещнат поне 1,5 милиона туристи през 2021 г.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе