Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Наети от шейховете в Рияд хакери ровили в телефона на богаташ №1

Наети от шейховете в Рияд хакери ровили в телефона на богаташ №1

Най-богатият човек в света Джеф Безос е докаран до развод заради перфектно отмъщение, организирано от властите в Саудитска Арабия.

Мобилният телефон на основателя на компанията Амазон е бил взломен от хакери, работещи за правителството от Рияд и в резултат негови текстови съобщения и снимки с любовницата му са попаднали у таблоида "Нешънъл инкуайърър", собственост на компанията "Америкън мидия". Това е разкрил наетият от Безос частен консултант Гевин де Бекер, който вчера публикува резултатите от разследването си в портала "Дейли бийст", предават световните агенции.

"Нашите детективи и още няколко експерти стигнаха до заключението, за което може да се говори с голяма степен на сигурност, че Саудитска Арабия е имала достъп до телефона на Безос и е получила лична информация", заяви Де Бекер. "В настоящия момент не е напълно ясно до каква степен "Америкън мидия" е била уведомена за това, ако изобщо е била", добави консултантът.

Той каза още, че правителството в Рияд много е искало да навреди на Безос още от октомври 2018 г., когато притежааният от Безос вестник "Вашингтон пост" започна активно да отразява убийството на критичния към саудитските управници журналист Джамал Хашоги.

По-рано Безос съобщи, че е наредил започването на частно разследване как неговите лични данни са попаднали у "Нешънъл инкуайърър". Дълго се смяташе, че изданието е получило компромат от президента на САЩ Доналд Тръмп или от посредници от Саудитска Арабия. Но адвокат Елкан Абрамовиц, който представлява интересите на "Американ мидия", през февруари отрече подобни версии в интервю за Ей Би Си.

По-късно в. "Уолстийт джърнъл", въз основа на собствени източници съобщи, че вестникът е получил информация с компрометиращи снимки за изневярата на Безос от брата на любовницата му, актрисата Лорън Санчес.

Тогава Безос наема Де Бекер, за да провери дали това е вярно. Безос твърди, че главният редактор на "Нешънъл инкуайърър" Дейвид Пекър разбрал за разследването и чрез свои представители настоял да бъде прекратено. В противен случай заплашил да публикува нови съобщения, както и снимки с интимен характер, които Безос и Санчес си разменяли. Освен това Пекър искал Безос публично да заяви, че в материалите на "Нешънъл инкуайърър" няма политическа подплата.

Безос обаче, решил да не се поддава на заплахи и публикувал кореспонденцията си с представителите на вестника.

Историята със снимките започна,след като Безос официално обяви, че се развежда със съпругата си Макензи след 25 години брак.Това изпревари публикацията на "Нешънъл инкуайърър", в която се твърдеше, че изпълнителният директор на Амазон е изневерявал на жена си с Лорън Санчес. Според близки до богаташ №1 той не е смятал да слага край на брака си, но очакваният шумен скандал след евентуалните публикации го е накарал да побърза да се разведе.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе