Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Откриват слънчеви руни в шевицата

Откриват слънчеви руни в шевицата

"Споделяне на добри практики за родолюбие и патриотично възпитание на младите хора" е конференцията, която ще се проведе днес в Силистра. Тя започва в 9 часа в Младежкия дом.

Конференцията е продължение на дългогодишния конкурс за детска рисунка „Слънчевите руни в българската шевица и история“. Днес организаторите от клуба "Слънчеви руни" и фондацията "Азгард" събират в крайдунавския град представители на различни институции и хора, свързани с шевиците и историята, каза за Радио Шумен Йонка Господинова от фондацията „Азгард“.

"И конференцията, и конкурсът имат еднакви цели и задачи - да открият красотата на слънчевите багри, знаци и елементи, втъкани в народната носия от родното място. Затова търсим всички, които работят в тази насока - за патриотично мислене и обич към всичко българско и всичко човешко", посочи тя.

Сред участниците в конференцията ще са и авторите на учебното помагало по история и цивилизация професор Лизбет Любенова и професор Даниел Вачков, както и авторката на редица книги за шевиците и праисторическите символи доктор Юлия Боева.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе