Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Полицейски шеф с оставка заради "тролене"

Полицейски шеф с оставка заради "тролене"

Директорът на полицията в най-големия град на щата Върмонт подаде оставка, след скандал с фалшив акаунт в Twitter, от който се подигравал на критиците си, пише Нюзуик.

Брандън дел Позо, който беше начело на полицията в Бърлингтън създал поне един фалшив акаунт в Twitter, от който "тролел" либерални активисти и други критици.

Една от целите му била местния активист за граждански права Чарлз Уинкелман, който критикувал полицията в Бърлингтън и работата на Дел Позо.

Вестник от Върмонт заподозрял, че има нещо съмнително в един от акаунтите, от които идвали критики към Уинкелман и започнал да пита полицейския шеф още през юли дали има нещо общо. Дел Позо отрекъл.

На пресконференция кметът на Бърлингтън обяви, че полицейският шеф е признал, че стои зад фалшивия акаунт, като казал, че го е създал от мобилния си телефон, докато не изпълнявал служебните си задължения.

От акаунта били изпратени поне 10 съобщения на Уинкелман, който ги запазил и ги показал на медиите, въпреки че Дел Позо ги изтрил.

Кметът на Бърлингтън Миро Уайнбъргър призна на пресконференцията, че знаел за заниманията на полицейския шеф, който му се похвалил още в края на юли.

Кметът го призовал да не използва социалните мрежи и разпоредил да разследват действията му.

Разследването показало, че Дел Позо не е нарушил законите, но действията му били "неприемливи, неуместни и несъответстващи на очакванията на кмета".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе