Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Сграда се срути след експлозия в Ню Йорк

Сграда се срути след експлозия в Ню Йорк

Ню Йорк. Един човек загина, а най-малко 18 души са ранени, трима от които тежко, при експлозия и пожар в Източен Харлем в Ню Йорк, съобщиха световните медии.


Две жени са загинали в следствие на експлозията.

Две сгради на Източна 116-а улица и Парк Авеню са срутени до първия етаж. Над 200 пожарникари от над 40 служби разчистват отломките и търсят хора под тях. Кметът Бил де Блазио пътува към мястото на инцидента.

Жители на квартала свидетелстват, че чули експлозия (или две експлозии) около 9.30 ч. местно време. В резултат се е разгорял пожар и скелетът на сградите е поддал. От покрива е изригнал стълб гъст дим, а парчета от сградите са се посипали в околността. 

Има предположение, че инцидентът е станал от изтичане на газ. Една жена твърди, че е усещала миризма на газ от седмици.

"Сигналът беше получен в 9,34 ч местно време (13,34 ч по Гринуич). Това е жилищна сграда. Нюйоркската противопожарна служба гаси пожара", каза говорител на полицията пред световните медии. 


Живущите в района трябва да стоят вкъщи и да затворят прозорците, за да не пострадат от дима и останките. Има потрошени прозорци на околни сгради. Местният енергоснабдител е предупреден да спре газоподаването към района. Полицията обяви второ ниво мобилизация за контрол на тълпите.

Временно са прекъснати линиите на градския транспорт - линията на метрото "Северен Ню Хейвън" в посока към и от Grand Central Terminal е спряна до второ нареждане, а автобусите М1, М102 и М116 минават по обиколни маршрути. 

Хора свидетелстват пред местните телевизии, че са видели съседите си да скачат от прозорците. Уплашените очевидци сравняват случилото се с терористичната атака на 11 септември 2001 г., когато граждански самолети се врязаха в кулите-близнаци на Световния търговски център. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе