Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия

Пътищата в Североизточна България са проходими при зимни условия

Пътищата в Североизточна България са заснежени, на места заледени, но обработени, съобщават от Областните пътни управления.

Трийсет и една машини са почиствали от сняг в Силистренско. Снегонавявания е имало по направлението Тутракан – Белица – Стефан Караджа, но в участъка се работи и в момента и пътят е проходим при зимни условия. Почистени и опесъчени са пътищата по основните направления за Варна, Добрич, Шумен и Русе. По данни от Областната администрация снежната покривка е между 10 и 30 сантиметра в зависимост от навяванията по места.  Всички автобуси от автогарата в Силистра се движат навреме. Не е пътувал автобус в 8.00 часа за Русе, който минава през село Гарван.  Нормално се движат и влаковете от силистренската железопътна гара.

В Шуменско допълнително почистване е правено по направлението Нови пазар – Никола Козлево и по пътя за Лиси връх. Лугирани и опесъчени са пътищата в Разградско. По откритите места има навявания, които се почистват. В Търговищко всички пътища от републиканската пътна мрежа са почистени. От Областното пътно управление напомнят, че е повишена опасността от падащи камъни в прохода „Боаза”, по пътя София - Варна. Снощи за пореден път голяма скална маса е паднала на платното. Участъкът е разчистван с тежки машини. В момента пътят е проходим.

Котленският проход е отворен.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе