Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Арестуваха сериен убиец, погубил 26 жени в Русия

Арестуваха сериен убиец, погубил 26 жени в Русия

Властите в русия обявиха официално, че са арестували мъж, заподозрян в убийството на 26 възрастни жени, чиито домове е обрал през 2011 и 2012 година. Чрез измама серийният убиец ги убеждавал да го пуснат.

Повечето престъпления са извършени в градовете по река Волга, заради което медиите го наричат Маниака от Волга.

Радик Тагиров, 38-годишен ключар от град Казан (на повече от 800 км източно от Москва), е арестуван, след като силите на реда са направили над 10 000 генетични експертизи, заяви Руският следствен комитет (основният орган, който ръководи наказателните разследвания в Русия).

Убийствата са извършени в дванадесет различни региона. Биологичните следи и отпечатъци от обувки, намерени на местопрестъпленията, а също така и "стереотипният характер" на действията на убиеца обаче са направили възможно заключението, че всичките убийства са дело на един и същи човек, изтъкна комитетът. Накрая сравнили ДНК материали, които имали от друго, по-леко престъпление, и било засечено съвпадение.

Серийният убиец, издирван от години, е заявил пред полицията, че подбирал жертвите си случайно, като често ги следял от местата, където пазаруват, до домовете им.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе