Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Седмица на толeрантността започва в Силистра

Седмица на толeрантността започва в Силистра

В Силистра започна Седмица на толерантността. Първата инициатива на учениците от общежитие "Младост" бе среща с децата от дома за деца, лишени от родителски грижи, "Димчо Дебелянов".

Идеята на учениците е да говорят открито за толерантността и необходимостта от повече разбиране между различните общности. Октай, който е един от участниците, смята, че различните етноси не означават различност:

Ние сме равнопоставени всички хора и не трябва да се обиждаме или да се разделяме като общност и трябва да сме единни във всичко. Трябва да сме толерантни.

14-годишният Севиляй смята, че равнопоставеността е най-важното нещо.

За децата, лишени от родителски грижи, нуждата от толерантно отношение е всекидневие. На въпроси, сблъсквали ли са се с лошо отношение и как реагират в такава ситуация, дете от дома споделя:

Разбрах, че не трябва да се караме, да се разбираме. Хората около мен са толерантни. В някои случаи има и лошо отношение. Разбира се, че не всичко в живота е като по вода. Просто не обръщаш внимание.

Учениците обещаха да посещават често децата от дома. Те от своя страна ще се включат в творческата вечер в общежитие "Младост" на тема: "Аз рисувам толерантността".


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе