Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Седем кораба издирват падналия самолет

Седем кораба издирват падналия самолет

Седем патрулни кораба на морската и бреговата охрана на Индонезия пристигнаха на мястото на катастрофата на пътническия лайнер на Sriwijaya Air в Яванско море, който падна по-рано днес. Това се посочва в съобщението, публикувано в събота от Министерството на транспорта на републиката.

ВИЖ ОЩЕ: Boeing 737-500 изчезна от радара, падна във водата

"Корабите са в този район и ще започнат да търсят останките от самолета", се казва в съобщението. Според Министерството на транспорта Boeing 737-524 катастрофира близо до малкия остров Лъки.

ВИЖ ОЩЕ: Няма чужденци в разбития самолет

На свой ред Ройтерс позовавайки се на представител на Военноморските сили (ВМС) на Индонезия, информира, че ВМС са определили координатите на катастрофиралия самолет Sriwijaya Air и са ги предали на всички кораби в района на катастрофата.

Ето какво още се знае за катастрофата

         На борда е имало 65 души: 53 пътници и 12 членове на екипажа. Ето какво се знае до момента за катастрофата и издирвателните акции.

  • Самолетът е видян за последно над Яванско море в северната част на Ява. Боинг 737-524 лети от Джакарта до град Пантианак (административният център на провинция Западен Калимантан). 
  • Според портала FlightRadar  през първите минути след излитането авиолайнерът набира височина, но след отметка от 3,3 хиляди метра рязко пада с 3 хиляди метра за по-малко от минута. Сигналът е загубен четири минути след излитането.
  • Индонезийската национална агенция за търсене и спасяване съобщи, че има подозрения за останки от Боинг край бреговете на Джакарта.
  • МВНР съобщи, че на борда на самолета не е имало български граждани. В същото време Националната агенция за търсене и спасяване на Индонезия обяви, че няма данни за присъствието на чуждестранни граждани на лайнера.
  • Самолетът е бил в експлоатация в продължение на 26 години.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе