Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Седем делят милионите на Принс

Седем делят милионите на Принс

Родната сестра Тика Нелсън не споделяла музикалните си успехи с легендата

Принс, който почина на 21 април, не остави завещание и преки наследници. Но пък остави близо 300 милиона долара наследство, което може да достигне до милиард заради огромния скок от продажбите на албумите на легендарния музикант. Тези дни стана ясно, че над 700 мъже и жени от цяла Америка се опитват да докажат, че са някакви родини на звездата, понякога със смехотворни аргументи. Но всъщност с най-големи шансове да се облагодетелстват от милионите му са родната му сестра Тика Нелсън, 5 полубратя и сестри - Шарън, Норин и Джон Нелсън, Омар Бейкър и Алфред Джаксън и тийнейджърката Виктория, която е внучка на покойния Дуейн Нелсън, също полубрат на певеца. Починалата през 2006-а на 63 полусестра Лорна Нелсън няма наследници. Според законите на щата Минесота, където живееше музикантът, всички изброени дотук има равни права при наследяване. Така че богатството на 57-годишния седемкратен носител на "Грами" засега ще се дели на 7 равни части.

55-годишната Тика е дете на джаз музикантите Джон Нелсън и Мати Шоу - както и Принс. Родителите им се женят през 1956-а, като и двамата имат деца от предишни бракове. Той - 4, тя - 1. Развеждат се 10 години по-късно. Още от деца братът и сестрата са заразени от джаз ритмите на родителите си и се разбират отлично. Но сключват негласно споразумение да не си досаждат един на друг, когато се отнася до кариерите им. Тика започва да пише песни, когато е на 10, и никога не работи с брат си. Свири на пиано, бас китара и кларинет и има издадени 6 албума. Пред "Пийпъл" мениджърът й признава, че неведнъж я кара да се обади на прочутия си брат и да му се похвали с поредния си албум, госпъла "A Brand New Me". Но тя винаги отказва. "Те бяха много близки през годините, но никога не обсъждаха работата си", казва той.

"Бях дебела и нямах приятел. Другите ми казваха: Ти си грозна, тлъста и глупава" и аз им вярвах. А брат ми просто ме смяташе за луда", признава Тика години по-късно. Понякога отношенията им са обтегнати като през 2000-та. Тогава прочутият артист

я вкарва в клиника

за лечение на кокаиновата зависимост. Тя има 3 дъщери и още толкова синове и през годините понякога се налага да ги издържа с проституция, пише "Нешънъл енкуайрър". "Бях самотна майка и продавах тялото си за храна, пари и памперси. Продадох колата, която брат ми ми подари, за наркотици", разказва тя през 2003-та, а 5 години по-късно възобновява музикалната си кариера.

Шарън Нелсън, родена през 1940-а, е дъщеря на Джон Нелсън от предишен брак. Тя също е музикант и е записвала заедно с баща си и починалата си сестра Лорна, която през 1989-а завежда съдебен иск срещу Принс. Обвинява го, че песента му "U Got the Look" е открадната от нейния трак "What's Cooking in This Book", но искът е отхвърлен.

И Норин е от предишен брак на Джон, родена е през 1947-ма. Не е ясно доколко тя е била близка с прочутия си полубрат в последните години от живота му. Идентична е родствената връзка и на Джон Роджърс Нелсън, появил се на бял свят година след Норин. Той винаги е бил по-близък с Тика, отколкото с Принс. По-малкият брат на Джон, Дуейн, който умира през 2011-а на 52, 10 години е охрана на "Лилавото" имение на легендарния музиканта "Пейсли парк". После обаче отношенията между двамата са обтегнати. Няколко пъти той има вземане-даване със закона, включително и за побой на приятелката си, заради което лежи в затвора. След това Принс го уволнява и изисква ограничителна заповед Дуейн да не припарва в дома му.
Омар Бейкър (1970) е син на Мати, след като тя се развежда с Джон Нелсън и се омъжва за Хауърд Бейкър. По това време бъдещата попзвезда е на 10. Почти няма сведения какви са били отношенията на Омар с прочутия му брат. Алфред Джаксън пък е неин син от предишен брак. В мемоарите на някогашния барабанист на Принс, Чарлс Смит, той твърди, че Алфред

е бил доста повлиян от музиката на легендарния си родственик

особено като като по-млад. Бил е на 17, когато е изпратен да се бие във Виетнам. Днес 63-годишният Алфред живее в Канзас сити. Въпреки че е казвал, че не е вижда Принс от 15 години, новината за внезапната загуба го поразява дълбоко. "Липсва ми брат ми, защото той беше всичко за мен на този свят", споделя Алфред, когато го интервюират от Entertainment Tonight. Той е единственият, който дава изявления на медиите след смъртта на звездата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе