Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Варна се сдоби с пре-акселератор за подкрепа на нови бизнеси

Варна се сдоби с пре-акселератор за подкрепа на нови бизнеси

Нямате работа? Или не харесвате тази, която имате? Имате идея за собствен бизнес? Нямате смелост да я реализирате? Или още не сте наясно в какво сте най-добри, за да стартирате собствен бизнес?

Това са въпросите, на които трябваше да си отговорят участниците в първата среща, организирана във Варна от екипа на Бизнес пре-акселератора на Североизтока, създаден по процедура „Подкрепа за предприемачество“ на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Срещи с интересуващите се от възможността да стартират собствен бизнес  ще се проведат и в Добрич, Шумен и Силистра. Проектът се реализира от Сдружение Бизнес агенция в партньорство с Община Варна, ЦПО "Екселиа", Сдружение "Български Бизнес Форуми", Сдружение "Споделено Работно място - Варна" и Сдружение "Варна - Европейска Младежка Столица" в продължение на 14 месеца и е на обща стойност 356 725,60 лева.

Почти 100 души се запознаха с услугите на екипите, насочени към подкрепа създаването на собствен бизнес с помощта на ОП РЧР. Обучения по предприемачество в малки групи с различна програма, съобразена с нуждите на участниците, лични консултации с опитни експерти и ментори, подкрепа за подготовка на собствен бизнесплан и финансиране ще получат 260 души, основно безработни и неактивни, половината от които на възраст до 29 години. Участниците в срещата се запознаха с многобройния екип на Пре-акселератора, богатия и разностранен опит на партниращите си организации, структурата и обхвата на подкрепата, която той предлага, възможностите да доразвият и финансират идеите си.

Пре-акселераторът е възможност хората от Североизтока да доизяснят и задвижат идеите си по модерен работещ модел, който подпомага хора, които иначе трудно получават помощ за собствен бизнес – безработни младежи, хора над 54, отхвърлени от пазара на труда, хора с различни затруднения, да разгърнат инициативността си и то в посока, съобразена с реалните нужди и възможности на региона. Представена бе и платформата на пре-акселератора, на която желаещите могат да заявят участие, както и на страницата във ФБ. Следващата среща ще се проведе в началото на септември.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе