Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Лондон създава ударни бригади срещу ислямистите

Лондон създава ударни бригади срещу ислямистите

Армията на Великобритания ще бъде преустроена така, че да се създадат две "ударни бригади" от по 5000 души, готови за незабавни действия против терористи и други заплахи за страната. Това е една от съществените идеи в статия на премиера Дейвид Камерън във в. "Дейли Телеграф".

178 милиарда паунда ще бъдат насочени в следващите 10 г. за оръжие и военна техника, пише Камерън и пояснява как смята да бъдат изразходвани тези средства. Цел на усилието е "да се разбие терористичната заплаха" и да се запази сигурността в страната "за идните поколения". След разговори с френския президент Франсоа Оланд в Париж Камерън каза, че страната му трябва да започне да нанася военни удари заедно с Франция и другите партньори срещу ИД в Сирия.

"По-късно тази седмица ще изложа в парламента цялостната ни стратегия за справяне с ИД", каза още британският премиер. Той ще предложи на парламента и да бъде използвана британската авиобаза в Кипър за действия срещу групировката в Сирия. Оланд пък заяви, че Франция смята да засили въздушните удари в Сирия. "Ще увеличим атаките по цели, които ще нанесат възможно най-много щети на тази армия от терористи", каза Оланд и заедно с Камерън почете паметта на загиналите при атентатите на 13 ноември пред концертната зала "Батаклан".

Руските ВВС пък се похвалиха, че през уикенда са нанесли 141 удара срещу 472 позиции на ИД в Сирия, унищожили са и петролните складове за съхранение и преработка в рафинерията в Рака.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе