Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Савченко готова за президент на Украйна

Савченко готова за президент на Украйна

Ден след като се върна в родината си, украинският пилот Надежда Савченко е готова да се бори за президентското място. 

Както standartnews вчера писа, Савченко бе разменена за двама руски войници и се върна в родината си. Тя лежа две години в Русия, докато срещу нея се водеше процес за причиняване смъртта на двама руски журналисти. Двете страни обаче сключиха сделка за размяна и така военният пилот оттърва 22 години зад решетките. 

При кацането си на родна земя Савченко е дала пресконференция, на която е заявила, че е готова да стане президент на Украйна, ако народът я подкрепи, съобщава РИА Новости.

„Украинци, ако искате аз да съм президент – тогава добре, ще бъда президент. Не съм обаче сигурна, че хората са се научили да не си продават гласа. Честно казано, не искам да ставам президент, но ако е необходимо – ще направя и това", е заявила тя, цитирана от Фокус. 

Савченко бе осъдена на 22 години затвор за убийството на двама руски журналисти в Донбас през 2014-та година, но твърдя през цялото време на процеса, че е невинна и делото е изцяло политическо. В нейна защита имаше протести и изявления на западни дипломати, а Киев я посрещна като национален герой. 

Савченко изрази желание да се върне на работа в армията на Украйна. Военнослужещата била готова да отиде и на бойното поле, ако там започне "люта битка", и да застане в първите редици.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе