Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Съученик на Петър му отмъкнал жената

Съученик на Петър му отмъкнал жената

Варна. "Тате, прости ми, много съм грешен, застрелях ги двамата!", това били последните думи, които казал двойният убиец Петър Евтимов по телефона на баща си след кървавата баня в центъра на Варна. 39-годишният мъж, полудял от ревност и несподелена любов, гръмна посред бял ден на Богоявление невярната си половинка Живка Пенчева и любовника й Стефан, докато се гушкали в колата му на паркинга. Малко по-късно в изоставен гараж отчаяният стрелец си пръсна сам мозъка с пистолета "Макаров", с който погуби и двамата.

"Обади ми се и разбрах, че нещо страшно се е случило, виках му: "Петьо, Петьо!", но той затвори телефона и повече нито го чух, нито го видях", плачеше вчера баща му Евтим Георгиев. Той и майката Христинка приемаха съболезнованията от хората в Дългопол пред зачернената къща, в която остават две кръгли сирачета. Вътре беше само по-голямата - 17-годишната Христина. Бабата и дядото още не казват на сестричката й - 9-годишната Силвия, за кошмарът с родителите й.

Местните не можаха да повярват, че такава трагедия може да се случи в тяхното спокойно и малко градче. "Петър на мравката път прави, работи от млад като вол, а Живка е винаги хубава и засмяна", оплакваха ги искрено хората. Двамата родители ще бъдат погребани днес и опелото ще направи отец Иван от местния храм "Св. Иван Рилски", който се намира точно отсреща. Петър се оказа племенник на покойния владика дядо Кирил и ще бъде погребан по църковните ритуали, както настояват набожните му родители. "Първи братовчеди сме с него, деца на две сестри", не скри бай Евтим, който е 10 г. по-голям от покойния митрополит Кирил, но са израснали заедно.

"На гробищата няма да се размине без инцидент", допускат родителите на Петър, защото близките на убитата Живка винели за случилото се тях. Дори голямата внучка в мъката си се настроила против баба си и дядо си, признаха старците. Сестрата на Живка отказа всякакви срещи, а племенниците се държат направо агресивно, оплакаха се близките на Петър.
Във фаталния ден обезумелият от ревност мъж взел колата на баща си около 11 ч. Казал, че отива към Провадия, но отпрашил за Варна, за да проследи Живка.

Казвахме му - по-добре да се раздели с нея отколкото да преживява тази мъка и да вземе да направи някоя глупост", споделиха кумците и близки приятели за двойката Калчо и Катерина. Семейно по традиция се събирали в началото на всяка Нова година, сега отложили за след празниците Ивановден и Йордановден. От известно време Петър ходел като болен, не можел да яде и да спи, разказа кумецът му Калчо, на когото той споделил за изневерите на любимата си жена.

Бил подложен на голям психически тормоз и подигравки за това, че Живка кръшка. Посред нощ му пращали SMS-и с предупреждението: "Няма да спиш с нея, защото ми е любовница". Телефонните съобщения били изпращани от съперника му Стефан, който също е роден в Дългопол, но живее със съпругата и малката си дъщеря под наем във Варна, казаха близките на Петър. От близо една година работа в обществена пералня в морската столица си намерила и Живка, която се прибирала в Дългопол само през почивните дни, разказа бай Евтим. Никой не знае кога и как е започнала любовната афера между двамата, но според запознати с връзката им, те са си свили дори тайно гнездо за срещи близо до злополучния паркинг, където Петър ги е проследил. Той засякъл и нейни любовни съобщения на телефона й, счупил го веднъж и пак й купил.

Според близките му, Живка е имала и други авантюри преди тази с любовника си Стефан, но сега не могъл да преглътне болката и обидата. Още повече, че двамата съперници за сърцето на Живка са съученици в един клас и са отраснали заедно. Били музиканти в училищния състав - Петър свирил на акордеон и на кларнет, а Стефан на тромпет. На местния детски фестивал ги излъчили на първо място и ги изпратили в Полша. След като разбрал за тайната любов на Живка и Стефан, Петър отишъл при жена му, за да решат какво да правят и да се запазят семействата. "Вдигнала съм ръце от него", казала съпругата, която била наясно и се примирила, че мъжът й я мами. Но Петър не си намирал място от мъка. "Жена ми не ме иска и в леглото не ме приема", споделил с баща си Петър.

Оръжието му е законно

Освен законен пистолет Петър имал и пушка, изкарал си и ловен билет, но по животни дори не искал да гърми, разказа още кумецът му Калчо. Затова се отказал от авджийството и продал пушката, но оставил пистолета.

Пред семейната къща в Дългопол е спрян собственият му камион "Мерцедес", с който 39-годишният мъж работел денонощно и изкарвал добри пари. Родителите му, които живеят в съседно село, помогнали да построи къщата, а сега вдигал строеж за магазин. Имал чувство за хумор и се шегувал, че ще отваря погребална агенция. "Солена шега му излезе тази - 3 трупа са си направо за погребална агенция", коментираха съседи след трагедията.

Сирачетата остават в Дългопол

"Предстои задълбочена работа с двете дъщери на Живка и Петър. Ще проучим близките и роднините, за да преценим подходящите за евентуално попечителство", заявиха от Дирекцията по социално подпомагане и отдел "Закрила на детето" в Провадия.

Двете деца няма да бъдат извеждани от дома им и настанявани в социални заведения. Те ще останат в родната си къща в Дългопол, тъй като имат условия, допълниха още социалните.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе