Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Ученик съсякъл с брадва Джейлян и малката Джейда

Ученик съсякъл с брадва Джейлян и малката Джейда

18-годишен ученик бе тикнат зад решетките за убийството на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеричка Джейда. В 1 ч. на 27 април Мерт Ш. е задържан за 72 часа с постановление на прокуратурата, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Момчето е преведено в следствения арест в Кърджали.

Накълцаните майка и дъщеря бяха открити в събота в апартамента в Джебел, в който са живеели. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура в Кърджали. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.

Джейлян и Джейда са насечени с малка брадва, научи "Стандарт". Арестуваният за зверството 18-годишен Мерт е бил ученик в 11-и или 12-и клас на местната професионална гимназия "Руска Пеева". "Чували сме, че е задържан преди време за кражба и за други провинения, но не знаем точно", обясниха тийнейджърки от града. Младежи пък потвърдиха, че момчето се занимавало с наркотици. Хората от градчето са стъписани от жестокото убийство. Някои допускат, че само дребничкият Мерт не може да извърши злодеянието и навярно е имал съучастник. "Виждал съм го да влиза и да излиза от апартамента на Джейлян. Но не само него, идваха и други нейни приятели. Тя живееше свободно, обичаше компаниите, купоните, събираха се, нали са млади хора. Но се грижеше добре за момиченцето, това мога да го потвърдя категорично", обясни пред репортер на "Стандарт" Шабан Дурмуш от жилищния блок, където се е разиграла кървавата драма. "Живея на 4-ия етаж, а Джейлян на първия. Дойде на квартира преди година. В петък снахата се върна от работа и сподели, че в жилището долу светело от няколко дни и от него се носела миризма. Като слязох да проверя, ми направи впечатление, че пред вратата има обувки. Долавяше се миризма и се събираха мухички", разказа възрастният мъж. Шабан пръв сигнализирал в полицията. "Като дойдоха униформените, обиколихме сградата и видяхме, че вратата на терасата е отворена

Кварталният излезе бързо, не се сдържа и повърна

Гледката вътре беше наистина ужасна, целият матрак беше пропит в кръв, телата бяха покрити", разказа още бай Шабан. Той допусна, че убиецът е излязъл оттам. Съседът предполага, че може предварително Джейлян и малката Джейда да са упоени с някакъв спрей, за да не се чуят викове.

И Шабан Дурмуш, и други джебелчани се питаха защо няколко дни никой не е потърсил младата жена, нали е имала много приятели. Може би има замесен и друг човек? "Една от близките приятелки на убитата - Бильгихан, живее с двете си деца само на 200 м в къща, можеше по чехли да дойде", недоумяват съседи. Любопитен факт е, че къщата е купена от родителите на Джейлян, а дъщерята е на квартира. Мнението е, че убитата не се е разбирала с близките си. Навярно майката и бащата не са одобрявали, че дъщеря им не работи, че живее свободно. Искали дъщеря им да живее при тях в Германия. Не е тайна, че Джейлян разполагала с пари,

получавала е около 300 евро детски

Причината - 7-годишната й дъщеря Джейда е родена в Германия. Преди няколко месеца започнала в местна шивашка фирма, но останала само 2 месеца и напуснала.

Миналото лято пък Мерт работел като сервитьор в едно от кафетата в центъра на Джебел. "Остана само една седмица, взехме го, защото родителите настояваха. Справяше се, но след седмица си тръгна. Оттогава не е идвал", каза собственичката. После момчето отишло в друго заведение. В града коментират, че Мерт може би е нападнал Джейлян и момиченцето й, за да ги обере - трябвали му пари, защото бил наркозависим. 24-годишната жена била заможна по джебелските стандарти. Родителите й изпращали еврo от Германия, където живеели от 15 г. По адрес се водят жители на кирковското село Старово, където през 1991 г. е родена Джейлян. Сега там обаче били само баба й и дядо й, разказа кметът Юсеин Мехмед. "Имат адресна регистрация тук, но, като се върнат, остават в Джебел", уточни още той.

Малката Джейда е била с по-жестоки рани от майка си, твърдят близки на семейството. Свекървата на Джейлян е в шок и все повтаряла:

Смърт за убиеца на ангелчето ми!

Джейлян и синът й се развели преди повече от година. А в града коментират, че през последните месеци убитата млада жена имала връзка с друг мъж. Джейлян и бившият й мъж учели заедно в Джебел, били много влюбени и момичето му пристанало още непълнолетно. Появило се и бебето. Малката Джейда пък учела в СОУ "Христо Ботев", което е на метри от кооперацията, в която се разигра кървавата драма. В последните дни момиченцето не се появило на училище. Разследващите предполагат, че майка и дъщеря са насечени с брадвата във вторник. За последно 24-годишната Джейлян вечеряла с приятеля си в понеделник. Тогава нейна приятелка - Севдалина,

била на гости в апартамента, правили торта

за малката Джейда.

Огледът на местопрестъплението в събота, 26 април, бе извършен под ръководството на окръжния прокурор Светлозар Лазаров. На мястото бяха директорът на ОД на МВР-Кърджали комисар Петко Деведжиев и началникът на следствието Стефан Георгиев. Работата по изясняване на мотивите защо младата жена и невръстното й дете са убити по толкова брутален начин продължава.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе