Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Състезание по пожароприложен спорт на 10 и 11 май във Варна

Състезание по пожароприложен спорт на 10 и 11 май във Варна

Традиционно Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна са домакини на Зоналните състезания за определяне на отборите, които ще вземат участие в участие в Републиканския преглед по ППС Варна – 2018, който ще се проведе в началото на месец юни.

Пожароприложният спорт е фундамент в дейността на пожарникарите за работа при гасене на пожари и ликвидиране на аварии. Той възпитава в спортуващите смелост, сила и мъжество – качества, които са крайно необходими в екстремални ситуации.

Участниците тази година са от РДПБЗН – Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Добрич и Варна. Спортният форум ще се проведе на стадион „Локомотив”.

Съгласно регламента състезанието се проведе в четирите дисциплини:

1. Изкачване с щурмова стълба;

2. 100 м пътека с препятствия;

3. Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия;

4. Бойно разгръщане от мотопомпа.

Тази година предстои да стартира съвместна инициатива на Община – Варна и РДПБЗН – Варна, която има за цел да бъдат организирани юноши и девойки. С подкрепата на Общинския детски център, през лятната ваканция, те ще получат основни знания и умения по пожаро-приложен спорт и ще бъдат научени как да реагират в кризисни ситуации.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе