Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Евросъюзът и САЩ затягат санкциите срещу Москва

Евросъюзът и САЩ затягат санкциите срещу Москва

Брюксел. Посланиците на страните – членки на Европейския съюз ще обсъдят в понеделник по-строги санкции срещу Русия заради украинската криза. Очаква се да бъде разширен "черният списък" с имената на руски граждани и компаниите, ръководени от хора от обкръжението на руския президент.

По-рано британският външен министър Уилям Хейг съобщи, че дискусията все още тече, но е „много вероятно" разширяването на съществуващите санкиции, забрани за пътуване и замразяване на авоари на отделни лица.

„Колкото повече имена прибавяме, толкова повече това се отразява на руската икономика. Но също така обсъждаме за доста по-широки мерки от икономическо, търговско и финансово естество", каза Хейг.

САЩ също се очаква да добавят в понеделник нови имена в черния списък, включително и компании. Ще бъдат въведени и ограничения за износа на високи технологии.

Причината е, че според западните държави Москва не предприема нищо по постигнатите в Женева договорености с Украйна и ЕС за намаляване на напрежението. В неделя американският президент Баращ обама обяви, че Русия „не си е мръднала и пръста" по този въпрос.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе