Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

САЩ поискаха модернизиране на Boeing 737 MAX

САЩ поискаха модернизиране на Boeing 737 MAX

САЩ поискаха модернизиране на Boeing 737 MAX

Американската федерална авиационна администрация (FAA) ще задължи Boeing да модернизира лайнерите 737 MAX 8 и 737 MAX 9, според уебсайта на агенцията.

Експертите стигнаха до това решение след катастрофата в Етиопия. Ръководството признава приликите между тази трагедия и самолетната катастрофа в Индонезия през октомври миналата година.

Корпорацията ще трябва да подобри системата за управление на въздухоплавателни средства MCAS, която отговаря за поставянето на стабилизатора за пикиране, както и да отредактира ръководството за обучение на пилоти.

От своя страна, Boeing заяви, че новият софтуер ще бъде инсталиран на всички пътнически 737 MAX през следващите седмици.

В неделя сутринта самолет Боинг 737 MAX 8 на Етиопските авиолинии, летящ от Адис Абеба до Найроби, се разби близо до етиопския град Дебре-Зайт. Загинаха 157 души.

За шест месеца това е втори инцидент с летателен апарат на този модел: на 29 октомври 2018 г. се разби лайнерът на индонезийската авиокомпания Lion Air, а жертвите на трагедията станаха 189 души.

След самолетната катастрофа в Етиопия Китай, Индонезия и Виетнам спряха експлоатацията на Boeing 737 MAX 8.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе