Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

САЩ отложиха масовото производство на F-35

САЩ отложиха масовото производство на F-35

Пентагонът реши да отложи масовото производство на пето поколение изтребители-бомбардировачи F-35 за неопределено време, съобщи Bloomberg.

Тестовете бяха насрочени за декември 2020 г., решение за масово производство за програмата от 398 млрд. долара трябваше да бъде взето не по-късно от март. Говорителят на американския заместник-министър на отбраната Джесика Максуел обясни, че причината за отмяната е технически проблеми и въздействието на COVID-19.

Нова дата ще бъде определена след независим технически преглед.

През октомври Popular Mechanics съобщи, че Lockheed Martin и Пентагонът са се договорили да отложат пускането на F-35 Lightning II, тъй като военните настояват да тестват окончателния дизайн на серийното превозно средство в Съвместната симулационна среда (JSE). Беше изяснено, че провеждането на тестове в условия, близки до реалните, ще изисква твърде много време и пари.

Семейството мултифункционални изтребители от пето поколение F-35 Lightning II се произвежда от 2001 г. насам от най-голямата военно-индустриална корпорация Lockheed Martin в света. Самолетът се предлага в три основни версии: A (за ВВС), B (кратко излитане и вертикално кацане) и C (палуба). Стандартизацията на компонентите на трите модификации достига 70-90 процента.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе