Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Свят

Доналд Тръмп за парламентарния вот в САЩ: Огромна победа! Благодаря на всички!

Доналд Тръмп за парламентарния вот в САЩ: Огромна победа! Благодаря на всички!

Като огромна победа определи резултатите от парламентарните избори американският президент Доналд Тръмп, предаде АП, цитирана от Новини.бг.

Стопанинът на Белия дом писа в Twitter малко след като бяха обявени първоначалните резултати от вота за федералния парламент.

"Изключителен успех тази вечер. Благодаря на всички", написа Тръмп в своя "Туитър" и по този начин показа, че резултатите от междинните избори едва ли ще го накарат да промени стила си.

Тръмп не просто оцеля – Тръмп победи. Тестът за управлението му се оказа успешен за него и поддръжниците му. Републиканците спечелиха болшинство в Сената на САЩ и вече имат 51 места срещу 43 за демократите от 100-те места в Горната камара. По традиция непартийните сенатори подкрепят демократите.

В Камарата на представителите Демократическата партия разполага с 238 депутати, а републиканците – със 197 от 435-ма законодатели.

Тръмп призна за поражението си в Камарата на представителите и поздрави лидера на парламентарната група на Демократическата партия Нанси Пелоси с победата.

Контролът върху Конгреса на Съединените щати ще бъде поделен през идната година, след като Демократите си върнаха Камарата на представителите, а Републиканците запазиха мнозинството си в Сената, сочат предварителните резултати от междинните избори в САЩ.

Демократическата партия печели повече от необходимите ѝ 23 места, за да контролира долната камара на Конгреса, след като взе ключовите щати Вирджиния, Флорида, Пенсилвания и Колорадо. Така те ще поемат контрола на Камарата на представителите за първи път от 8 години, придобивайки нова власт да оспорват политиките на президента Доналд Тръмп за следващите две години от неговото управление.

Републиканците получиха силен резултат на изборите за Сенат. Те съумяха да вземат от своите опоненти Индиана и Северна Дакота и да запазят позициите си в Тенеси и Тексас.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе